Några val

Några val

tisdag 21 mars 2017

Spanien, Barcelona

Förra året susande vi bara förbi denna häftiga stad men nu ska vi göra stan.

Vi valde en Ställplats som låg nära stan. Barcelona Citystop (41°25′27″N 02°12′28″E). Det var hög mur och grindar runt så det kändes tryggt. Fanns all service t o m tvättmaskin.

Vi tog T-banan som gick bara några minuters promenad i från. Smidigt.

Då var det bara att turista på. Vi började med att köpa biljett till röda bussarna och lyckades åka runt de rundor de har. Man får en väldigt bra överblick av stan på det viset. Det hann bli mörkt innan vi gick La Rambla ner och mot T-banan tillbaka. Kul att se en bekant husbil och säga hej några minuter innan sängdags. Ohhh, vi såg sista delen av "Innan vi dör", så spännande.

Ny dag och nya utmaningar. T-banan in igen.

Några stadsbilder från turistande med buss och vandring.

Vi startade kl 11 att köa i 30 min i kö för att köpa biljetter att komma in på Sagrada Familia, vilket är en mäktig byggnad. Den blir nog aldrig klar. Sen var det så att vi fick biljetter till kl 13.30 så det fick bli en fika på Mc Donalds under tiden. Väl inne så är det verkligen värt väntan. Så häftig byggnad. Tänk att det var en enskild person som startade detta och hade det som sitt livsverk. Fortsätter enligt hans ritningar bekostat av donationer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar