Några val

Några val

fredag 24 mars 2017

Frankrike, genom mot Tyskland

Vi stannade vid gränsen från Spanien och handlade lite att ta med hem från Spanien, oliver, olivolja, korvar etc. Tankat upp med både diesel och gas.

Nu var det bara att åka. Tanken är att komma genom Frankrike så snart som möjligt.

Vägen gick upp på en hög platå. Vi var på över 1100 m ö h. Jösses, snö och plogbilar. Det blev lite chockartat för kroppen. Dags att byta från kortbyxor alltså.När mörkret började komma var vi från snön och vid en Ställplats i Massiac, (45.252400,3.194240). Fanns både tömning, fyllning helt gratis.Vi sov gott och drog vidare efter frukost.

Mil efter mil. Vi stannade bara för att fika, tanka och äta lunch. Vilken lunch, vi har nu ätit råbiff i Frankrike.Nu ser vi mer av vår än sommar. Vitsippor, gullvivor och dessa fina buskar och träd.
Det blev 60 mil idag också. Vi stannade för natten i Belford på en fin gratis Ställplats (47°38′32.1″N 06°51′59.66″E). Här stod vi även förra året när vi åkte hem.

I morgon blir det över till Tyskland.
5 kommentarer:

 1. Vacker regnbåge! Välkomna norrut! Våren börjar komma här!

  SvaraRadera
 2. Hej, i går kom vi till trevliga Freiburg, stannar till på måndag. Verkar som att vi körde samma väg genom Frankrike som ni. En morgon hade vi ett häftigt åskväder med stora hagelkorn så allt blev vitt, men ingen snö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snö är ju inte det man vill se, tur att det försvann. Vi stannar bara för att äta, shoppa och sova i Tyskland. Nu är det hem som gäller.😊

   Radera
  2. Oj, det gick bra med er nya fina bil, hoppas jag. Kör försiktigt!

   Radera