Några val

Några val

söndag 23 juli 2017

Kina, Shanghai området

Dags för inrikesflyg till Shanghai. Vi fortsätter direkt med buss till Suzhou till Aster Hotel. Den här delen av landet är berömt för sitt fina siden.

"Litet samhälle", märks på trafiken.Besök på sidenfabrik. Här kunde vi inte låta bli att shoppa loss lite. Det blev både kläder till oss båda och ett fint sängtäcke att ta med hem.Får nämna lite om maten också. Vi har det så lyxigt att vi inte behöver leta själva utan bara gå och sätta oss vid dukat bord både lunch och middag. Vår goa guide Gustaf ser till att vi är på olika ställen varje gång och får in ca 8 rätter varje måltid. Inte samma utan stor variation. Det vanligaste är ett stort runt bord där vi alla får plats med en roterande glasskiva i mitten. Bara att snurra så alla får smaka på alla rätter.Färden går vidare med bussen till vattensamhället Tongli "Österns Venedig". Häftigt ställe!
Nu är det dags för storstadens storstad, Shanghai. Man har svårt att fatta hur stort det är, 22 miljoner innevånare. Ups. Gillar verkligen den stan. Det är inte så man behöver vara rädd att gå ut för det som är kriminalitet är mest då ficktjuvar. Känns värre hemma.

Här stannade vi ett antal dagar och bodde på Sunrise on the Bund. Väldigt fint hotell enda stället där vi kom åt fb och även kunde kolla mailen.

Vi hade en hel dag på egen hand så vi vandrade och tog tunnelbanan eftersom det är långa sträckor mellan ställena vi ville se (vandra i den sk franska koncessionen, hamnen, shoppinggator etc). Enkelt med tunnelbanan.

En av kvällarna var vi på en akrobatikshow. Klart annorlunda.Häftigt på kvällen med all belysning på dessa skyskrapor

tunnelbanefärd Vi var uppe i Shanghai World Financial Center som var 100 våningar. Oj, oj, världens fjärde högsta byggnad. Bilderna är tagna genom glas så det är lite si och så.


Då var det dags att säga hej då till Shanghai och fortsätta på vår färd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar