Några val

Några val

söndag 23 juli 2017

Kina, Beijing (Peking)

Husbilen får vila ett tag till. Vi har gjort en 15 dagars organiserad rundresa i Kina. Bloggen skriver jag nu i efterhand eftersom det var väldiga restriktioner på internet. De har spärrat det mesta som har med Google att göra och även fb etc. Har alltså inte ens kunnat kolla mailen men det har varit riktigt skönt med en IT paus.

Det var en gruppresa och vi flög från Arlanda. Inga förseningar så det flöt på.Jösses, vart har vi kommit och vad ska detta sluta med.


Väl framme i Peking träffade vi vår guide som samlade i hop gruppen. Vi är 11 st så det är en lagom grupp. Vår guide är Kines men pratar bra svenska. Han hade fått svenska arbetsnamnet Gustaf.


Ha, trodde vi skulle få vila lite efter flyg och tidsomställning men icke. Gustaf såg till att hålla oss sysselsatta så vi skulle komma in i rätt dygnsrytm direkt. Vi bor på Jianguo Hotel.

Himmelens tempel med jättestort trädgårdsområde.
Sen vidare till Himmelska fridens torg.

Undrar hur vi ska fatta skyltarna?


Mao bevakar i bakgrundenPärlodling. Sötvattens pärlor. Spännande att se hur det funkar. Lyckades köpa ett par örhängen.


Sommarpalatset med dess enorma område. Så vackert. Vi vandrade över området och åkte båt tillbaka till bussen.Förbjudna staden. Här var kejsarens revir med alla sina damer. Män fick inte vara här på den tiden.Besök på Kinesiska muren var en regnig dag. Kanske tur för det skulle nog varit väldigt hett annars.
Klampade runt ordentligt eftersom jag lovat en god vän att gå lite åt henne också. 😊
Vilket häftigt ställe.
Besök på porslinsfabrikTeaterkvällAvslutar Första Pekingdagarna med en kall öl.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar