Några val

Några val

onsdag 16 november 2016

Portugal, Mina de Sao Domingos

Nu har vi mycket att berätta. Händelserika två dagar.

Så här kan man också bo. Suck!Den här byn är till största delen en gruvby. Det var Engelsmännen som ägde gruvan och de stackars människor som bodde och jobbade här hade det väldigt tufft. De bodde i baracker som påminde mej lite om Auschwitz. Det fanns då inga fönster men efter hand har det satts in. Det var ett stort dagbrott som nu var vattenfyllt som var kvar att se av själva gruvan. Giftigt vatten. Bilderna får tala för sig.Sen var det så att ställplatsen var en parkering som inte är tillåten för husbilar på sommaren men varit det på vintertid. Finns med på ett antal olika appar. Den ligger jättefint vid vattnet, som är en sjö.
Lite bilder på resten av byn.


Ja happ, kväll nummer två kom polisen och sa till alla som stod där att det var bara att flytta på sig. Det var då en viss nationalitet som började käfta emot polisen. Väldigt dumt! De fick böter. Vi snälla Svenskar, flyttade snabbt på oss förstås. Det gäller ju att inte förstöra och uppfattas som att husbilsåkare är till besvär.

Synd på en fin plats men dags att dra vidare.

4 kommentarer:

 1. Vad mycket intressant ni får se! Jag har mycket svårt att förstå husbilsåkare som ska bråka med polisen. När vi reste med husbilen i Europa förra året såg vi många som stod månadsvis på ställen där det knappast var tillåtet, och tömde toalett i brunnar och spillvatten i diken. Vi såg även en upprörd tidningsartikel i portugisiska nyheter. Vi vill få fricampa, men om en del pushar för långt blir det snart förbjudet ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så rätt så. Vi som är ute så här bara måste följa regler och se till att inte grisa ner. Ett motto kan vara att inte störa och inte förstöra. Så tråkigt när det stängs igen här och där.

   Radera
 2. En trevlig plats Sao Domingos. Set att man fortfarande står på halvön. Efter vi var där hörde vi det ena efter det andra om att stanna där. Bra service plats.
  Jag betalade för vattnet och fyllde min bil på sidan står en Concord Fransmän. När vår bil var färdig kom fransmännen och knuffade (och då menar jag knuffar) undan mig och satt sina spannar under kranen. Har man inte råda med 2 Euro vad gör man där då med en Concord.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de fantastiska att ta åt sig allt som går. Man kan förstå att de inte är vidare omtyckta heller. Nu är det stopp på den platsen. Nya förbudsskyltar är uppsatta också. Suck!

   Radera