Några val

Några val

torsdag 17 november 2016

Portugal, Alcoutim

Efter att ha tömt och fyllt på bilen var det dags för vårt sista mål på denna utflykt. Låååång resa.....hela fem mil.

Ställplatsen ligger bra till. Promenadavstånd till byn. Det finns vatten, tömning och husdjur (getter, höns, tupp, katter, hund). (37.475028 -7.474833).


Det är en fin liten by att vandra runt i. På andra sidan floden ligger Spanien, Sanlucar di Guadiana. För att ta sig över kunde man åka en liten båt för 1 euro. När man sen ville tillbaka så kom de över och hämtade igen. Vi valde att vara kvar i Portugal. Istället åt vi god mat och njöt av solen. Lägg märke till vad fina skorstenarna är nedan, som små hus.
Lite kul. Det fanns med på Maps.me en liten mataffär. Letade med kunde inte fatta vart den var. Marie och jag frågade ett par damer om de visste och ja då de hade koll. Det visade sig att vid en skylt om Radio och TV affär, där inne var det en mataffär. Den hade just nu lunchstängt så vi slog oss ned och tog en kaffe med dessa två damer. Det visade sig att de var engelskor från Sydafrika som köpt mark och bosatt sig här. Fantastisk trevlig pratstund tills dess affären öppnat.Barhäng på ställlplatsen.
2 kommentarer:

  1. Var ni över till Spanien? Vad med fina platser det är utefter spanska gränsen upp i Portugal

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, vi åkte inte över nu. Det fanns inga direkta vägar fram o tillbaka. Jättefin natur, vägarna inget vidare men man har ju inte bråttom.😃

      Radera