Några val

Några val

tisdag 23 november 2021

Portugal, Lite semester dag 1

 


Visst kan det vara kul med lite semester. 😊

Det är många ställen man inte kommer in till med en stor husbil så vi har hyrt en vanlig bil i tre dagar. Vi vill gärna även åka till några ställen som vi varit tidigare men som tyvärr är stängda nu. Lite nostalgi alltså.

Vi börjar vår semester med en taxi från Falesia till Albufeira där vi har hyrt en bil. Den är hyrd på tre dagar så det blir ingen lång semester direkt.

Bilhyran är 30 euro för tre dagar. Nästan gratis. Helt ny bil.

Vi började vår färd lite upp i landet. Slingriga vägar, högt upp till Monchique. Vi har tidigare åkt här men inte kommit in i stan. Nu passade vi på. Det blev fika och promenad runt i gamla stan. 2019 var det dramatiskt med en stor brand runt hela staden. Det syns spår efter det på trän efter vägen. Det var inte det vackraste vädret och lite kyligare. Flis på.

Några bilder från Monchique. Här är det många vandringsleder i bergen men eftersom vädret inte var så bra så slapp vi det.🏃🏼‍♀️🏃










Sen styrde vi kosan ner mot kusten och Sagres. Det är Europas sydvästligaste punkt. Längst ute vid piren blåste det rejält det är väl därför det är så många surfare där. Mäktigt och vackert.


Passade också på att snurra runt lite i staden Sagres. God mat blev det också.


Dags att leta rätt på ett hotell för natten. Det är ju verkligen semesterkänsla. Vi valde ett hotell i Lagos, Tivoli Lagos Algarve Resort blev det. Oj, här finns det både pooler utomhus och inomhus. Det blir att tillbringa kvällen på hotellet, stan har vi sett tidigare. Inte fel alls. Hmm, gymmet hoppade vi över. 




Kvällsmat på en mysig krog





4 kommentarer:

  1. Trevligt med lite avbrott o andra upplevelser. Göttigt.

    SvaraRadera
  2. Gott med semester på semestern! Passa på och ta ut lite komptid nu när ni ändå är ute på äventyr!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är numera dåligt med betalningen av både komp och semester. Smällar man får ta. 😀

      Radera