Några val

Några val

onsdag 18 mars 2020

Tyskland, hemåt


Idag är det lugnare på motorvägarna så det var bara att köra på. Ett stopp blev det pga olycka. Blev bara 40 mil idag.
Vi siktade in oss på en Ställplats utan grindar för att inte riskera att bli inlåsta. Sen tänkte vi ha en grill kväll och det kan man inte göra hur som helst. Jaha, när vi kommer fram så är det band och bom för. Nu stänger de pga Corona. Vi hittade en parkering i skogen, där stannade vi. Puh.

Det blev grillat kött, bakad potatis med gorgonzolasås. Det är sista kvällen som vi åker tillsammans. I morgon blir det åt olika färjor.

Gubbarna tog en öl till grillningen.

Vi tjejer öppnade en flaska Champange.


Det har varit väldigt skönt att samåka i denna kaos. Stöttar och pushar varandra. Tror inte vi orkat ta oss ända hit på dessa stackars dagar om vi åkt ensamma.
Tack, Marita och Janne!🤗



Sov gott på natten, inget som störde. Vi sa hej då och åkte mot Kiel. Det var nu bara 10 mil kvar.
I Kiel stannade vi vid Citti för att handla på oss lite diesel, gas, vin och mat. Här var det ganska mycket bilar på parkeringen men ingen trängsel på affären. Inne på affären fanns det handsprit och skyltar om att hålla 2 meter till andra människor. På golvet vid kassorna hade de klistrat band för att hålla 2 meter i kön.


Sen mot färjan till Göteborg. Här träffade vi flera husbilsvänner. Alla hade kämpat hårt för att ta sig hem. Färjan går på kvällen så det är bara att ner i hytten och sova.


Jösses, vad skönt det ska bli att komma hem. Hoppas vi aldrig mer ska behöva få en sådan här galen resa. Från södra Spanien till norra Tyskland på 3 dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar