Några val

Några val

söndag 22 januari 2017

Thailand

Flyg från Malaga till Amsterdam. Byte i Amsterdam till Bangkok. Byte även flygplats i Bangkok mot  Phuket. Lång resa men det gick förvånansvärt bra. Det blev faktiskt totalt 33 timmar i luften.

Det blev inget Bangkok mer än att byta plan den här gången. Tidigare har vi varit och tittat till Skandinaviska kyrkan där vi gifte oss för ett gäng år sen. ❤ 💑
Väl framme i Phuket så blev det bil till Patong Beach. Vi lyckades hålla oss vakna så vi var med i tidsomställningen direkt. Skönt.

Vi hade bokat två nätter på ett hotell som heter Azure Patong Hotel. Det var så bra så vi ökade ut fem dagar till.

Patong är ett, lindrigt sagt, livligt ställe. Nu är det vissa gator som är värre än de andra dit man går en kväll för att se detta skådespel. Jösses, ska inte försöka mej på att ge en bild av det. Måste upplevas.

Vi har gått mycket och tittat runt. Badat i havet och på hotellet i poolen på taket. Man får också passa på att lyxa till för kroppen med att få massage, kostar ungefär åttio kronor för en timme. Det blev även kroppspeeling, manikyr och pedikyr. Så billigt och känns så lyxigt.

De har landssorg i ett år eftersom kungen dött. Detta syns överallt. Här är i entrén på ett varuhus.


Shopping förstås, väldigt bra priser även på de stora varuhusen där det är märkeskläder.

Internet finns på hotellet men inte speciellt bra så det blir bara ett inlägg från vår Thailandssemester.

Efter Patong valde vi att åka vidare till Kata Beach som är en liten by med en mycket fin strand. Vattnet är så fint och det är ljummet när man kliver i. Mmmmmm, skönt. Vi ökade även här ut antal dagar. Vi känner att vi nöjer oss med att relaxa och hoppar över att ta massa olika turer till öar etc. Det känns som om dessa fina öar nu inte är genuina längre utan turistfällor. Vi har kuskat runt tillräcklig tidigare i detta land.

Sista nätterna tänker vi oss tillbaka till Patong för att shoppa. Stefan har tidigare varit till skräddare och fått skjortor uppsydda. De har hållit en bra kvalité så det blir nog ett antal med hem.


Vanligt att få varm mat till frukost


Glasstillverkning ute på gatan. Vilket hantverk.


Man förundras att strömmen funkar


Bananpankaka, tillverkning


Bananpankaka, färdig att äta med Nutella på.Vanlig bensinmack 

Får inte glömma att säga något om den viktiga saken, VÄDRET.
Temperaturen är minst 30 grader dygnet runt. Vi har haft en eftermiddag med regn annars mest sol och lite moln.

Den 26/1 sent startar vi vår återfärd mot Malaga.2 kommentarer:

  1. Kul att ni gifte er i Bangkok! Vi gifte oss i Hanoi en gång för många år sen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj då, Hanoi. Där var vi för ett gäng år sen och jag är glad jag överlevde alla dessa moppar i trafiken. Svårt att komma undan det fanns ju inga trottoarer. 😊

      Radera