Några val

Några val

lördag 15 oktober 2016

Spanien, A Guarda

REGN och RUSK väder. Det är tydligen så att den här delen av Spanien regnar det mycket därav är det så grönt.
För att inte brådska ur Spanien så åkte vi in i staden Vigo. Tankade bilen och stannade och handlade en del. En kabel till Ipaden har gått sönder så det blev en elektronikaffär. Sen en affär som vi aldrig handlar i Sverige, Lidl. Där finns det mesta vi behöver i mat och dryck.
Vi stannade efter vägen och åt mat. Väldigt möra tunna, benfria kotletter med sås, pommes och ett stort fat med sallad, vatten och vitt vin. 20 euro. Den här trakten är ännu ett vindistrikt och sägs göra det bästa vita vinet i Spanien. Det var väldigt gott.
Beslutade att stanna kvar över natten i Spanien. Vi hittade en mysig stad vid gränsen, A Guarda. Vilken häftig stad. Det fanns parkering ute på piren vid hamnen, inga faciliteter men det behövdes inte. (41.898779 -8.878025). Riktigt spöregn på kvällen. Tur att vi sitter inne i värmen.


2 kommentarer:

 1. Hej på er! Roligt för er att ni kommit ner till värmen gen:-) själva njuter vi av alla vackra färger här hemma, det är verkligen fint. Igår blåste det väldigt kraftigt. Det var inte läge att använda flotten på arbetsdagen i hamnen, men mycket annat blev gjort. Vi promenerade till och runt Söckö igår. Myyycket vacker promenad utmed Vänerkanten:-) Här är det vacker gryning och solen går snart upp. Dags att ta tag i dagen. Kör försiktigt. Lenita o Roger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Låter som allt är bra i Hällekis. Skönt. PS. Ta längre sovmorgon. 😊
   Vi är nu i Porto, Portugal.

   Radera